Weekly favorites

Weekly favorites #1

Egy új sorozatot indítok a blogon #WeeklyFavorites néven, melyben minden hét végén megosztom veletek azokat a dolgokat (cikkeket, blog bejegyzéseket, podcasteket, filmeket, könyveket, kreatív ötleteket, inspiráló beszédeket, stb.), amiket érdekesnek találtam a héten. Remélem ti is találtok valami jót! 🙂 Lássuk a heti összeállítást:

  1. Részletes blogposzt tervező: ha blogolsz és nagyon alaposan szeretnéd felépíteni a blogbejegyzéseid, akkor ez a tervező segítségedre lehet.
  2.  Lizzie Velasquez TED talk: egy nagyon inspiráló beszéd egy nagyon inspiráló lánytól. Lizzie egy ritka szindrómában szenved, mely miatt nem lát az egyik szemére és nem képes hízni. A külseje minden, csak nem átlagos – az interneten a világ legcsúnyább nőjeként bélyegezték meg anélkül, hogy ismerték volna a sztoriját. A nehézségek ellenére egy hihetetlenül pozitív, mosolygós személy, ami már önmagában csodálatos. De ami mégjobban az, hogy amikor elkezd beszélni, akkor a személyisége és ereje gyönyörűvé teszi – kívül is. Ő aztán tud egy-két dolgot tanítani az empátiáról..

3. Ez a kép Cloudy Thurstag illusztrátortól:

4. Karafiáth Orsolya: Minden fájdalom fájdalom c. cikke. Mégegy empátia-lecke.

5. Kíváncsi napló: ha te is vezetsz naplót, akkor jól ismered azokat a napokat, amikor alig tudsz valamiről írni, mégis többet szeretnél annál papírra vetni, hogy mit csináltál  aznap. Ez egy nagyszerű megoldás lehet olyankor (is), ugyanis minden nap egy konkrét kérdésre kell válaszolnod. A dolog lényege továbbá az, hogy több évig minden év ugyanazon napján ugyanarra a kérdésre válaszolsz. Bár én ezt nem fogom praktizálni, de jó ötleteket merítettem a kérdésekből, szóval ezentúl, ha beáll a naplóíró-blokk, akkor csak kiválasztok egy kérdést, és arról fogok írni.

pexels-photo-52649.jpeg


I’m starting a new series on the blog called #WeeklyFavorites where (if it’s not obvious enough) I will share those things at the end of each week (articles, blog posts, book and movie recommendations, talks, podcasts, creative ideas, etc.) that I loved and enjoyed. Hope you’ll find some of them interesting and useful as well! 🙂 This week’s favs are:

  1. Lizzie Velasquez TED talk: an incredibly inspiring talk from an incredibly inspiring woman. Lizzie suffers from a rare syndrome, and as a result she’s blind in one eye and cannot gain weight. The way she looks is anything but ordinary – she was labelled “the world’s ugliest woman” by people who knew nothing about her story. Despite of all the hardships, she has an incredibly positive mindset and attitude.. she’s wonderful. I’m sure she can teach us a thing or two about empathy.. it’s worth watching. 🙂
  2. This image by Cloudy Thurstag, an illustrator. I like her work.
  3. The Onward Project: Gretchen Rubin’s “family of podcasts” – interesting podcasts related to personal development, happiness and business. I’m very excited about Chris Guillebeau’s Side Hustle School – I haven’t read any of his books, only watched and interview with him, but he seemed like a good mentor. And the topic of his podcast is fascinating.
Advertisements

2 thoughts on “Weekly favorites #1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s