Self-growth · Soul Food · Tükörtartó

Az elfogadás művészete

— Ragyogás-faktor —

Vannak olyan emberek az életünkben, akik nem veszik észre az értékünket, sőt, sokszor még a rosszat is beléd képzelik – azt, ami minden, csak nem te. Azok, akik megelégednek egy darabka ismeretével belőled ahhoz, hogy egész képet alkossanak rólad, azok nem tartoznak az életedbe. Ezek az emberek csak árnyékok, akiknek a saját sötét szemüvegüktől lehetőségük sincs észrevenni a fényedet. A fény képes áttörni a sötétségen. Ha a sötétséghez hozzáadsz még egy sötétséget (metaforikusan), az egyforma lesz. Viszont ha fényt adsz a fényhez, az csak még erőteljesebben fog ragyogni: valami nagyobbá, szebbé, teljesebbé fejlődik. Ajánlom, hogy csak az utóbbi típusú emberekkel vedd körbe magad. Azokkal, akiknek az a célja, hogy meglásd, mennyivel több van még benned, nem pedig azokkal, akik azt szeretnék, hogy abban is kételkedj, amid van. Légy választékos, szelektálj. 

img_5918

— Energiavámpírok —

Néha azok szívják el a fényünket, akik nagyon közel állnak hozzánk – tőlük óvakodj a legjobban. Sokszor azok, akikbe a legtöbb (érzelmi/szellemi) energiát fekteted, úgy tűnnek el az életedből, mint a reggeli köd. Hirtelen, mindenféle bejelentés nélkül. Vagy pont azért vannak csak veled, hogy jól lecsapolják ezt a kiapadhatatlannak tűnő energiaforrást.

Túl sok energiát konzumál, ha olyasvalakire szánjuk azt, aki nem értékeli, és még csak a tizedét sem adja vissza a beleinvesztált energiának. Bár fontos nekünk az illető, mindez óriási pocsékolás. Elpocsékoljuk az időnket, az energiánkat, a gondolatainkat.. valakire, aki mindebből rengeteget spórol velünk, sőt, még jól fel is tankol belőle.

— A láthatatlan energia-cső —

Képzelj el egy láthatatlan csövet. Ez a cső minden ember között létezik, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak egymással, vagy valamikor kapcsolatban álltak. Ahol harmónia van és megértés, bizalom és törődés, legyen szó barátságról, vagy többről – ott a cső hasznunkra van. Valójában egy eszköz, amin keresztül átjuttassuk mindazt a szeretetet, amit táplálunk a másik iránt. És ha ez kölcsönös, akkor megvan az egyensúly, a cső egy súlytalan, láthatatlan szerkezet, ami folyamatosan táplálja mind a lelket, mind a testet. Ilyenkor nem súly, sokkal inkább áldás. De amikor egy kapcsolat egyoldalú, vagy idővel azzá válik, akkor hirtelen elveszik az egyensúly, mert a cső egyik vége egyre súlyosabb, míg a másik könnyebb, mint valaha. Mi továbbra is ugyanúgy adunk, viszont egyre kevesebbet kapunk, míg végül semmit. Így az üresség súlya valósággal lehúzza a mi részünket, mivel nem kap semmit. A másik viszont csak szívja magába az energiánkat, és minden jót, amit képesek vagyunk adni neki. Az elején észre sem vesszük, pedig a másik részéről ez teljesen tudatos cselekvés. De adunk még egy esélyt, mert fontosak nekünk, hogy aztán rájöjjünk, hogy teljesen lecsapoltak, és már nincs mit adnunk. Nem marad semmi, csak a keserű íz, mert csalódtunk olyasvalakiben, akire sosem számítottunk volna, valakiben, aki nagyon közel állt hozzánk. De fáj vagy nem, el kell ismernünk, hogy ez így értelmetlen.. ez nem barátság/szerelem többé. Csak azt hisszük, hogy az, mert azt akarjuk, mert a gondolatainkban az. Nehéz elhinni, hogy az vált zöldszemű szörnnyé, akit mindig úgy láttunk, mint egy gyémántot. Ragyogó és mérhetetlenül értékes. Időbe telik, mire rájövünk, hogy valójában mennyire csiszolatlan.. javíthatatlanul az. De ha ezt felismerjük, túl kell lépnünk rajta és idővel elengedni. És legközelebb talán már könnyebben felismerjük, hogy melyik valódi drágakő, és melyik csak fényes.

15-1-3

—  A legnagyobb áldás —

Látni fogsz olyan embereket, akikről minden lepereg, akik képesek mélyebb érzések nélkül élni, és te nem fogod érteni, hogy hogyan létezhet ilyen is, mikor téged majd szét vet a szeretet, az empátia, a megértés. Sokszor úgy fogod érezni, hogy az, hogy ilyen mélyen érzel, egy átok – mert látod, hogy azok, akikben nem nagy az érzelmi intelligencia, sokkal kevesebbet szenvednek. Talán nem is tudják, hogy mi az. De ez a legnagyobb áldás, különösen abban a világban, ahol veszélyes vezetők állnak nemzetek élén, ahol sok a szenvedés, ahol minden teljesen megváltozhat egy pillanat alatt – hiszem, hogy ott szüksége van a világnak a mélyen-érzőkre, a nagyszívűekre, az empátiára képesekre, a segítőkre; jobban, mint valaha.

 — Tudatos elfogadás —

Hatalmas erő rejlik abban, mikor képes vagy azt mondani, vagy csak gondolni, hogy:

  • nem értem (meg) a döntésedet, de elfogadom
  • nem értem a célját ennek a szenvedésnek/rossznak, de elfogadom
  • nem tudom, miért érdemlem azt, hogy összetörjék a szívem és/vagy játszanak az érzéseimmel, de elfogadom
  • nem értem, miért nem lehet az a személy az életemben, akit szeretnék, de elfogadom
  • stb.

mert az egy magasabb célt szolgál (akár most, akár a jövőben). Valamit, amit most még nem muszáj tudnod. Hagyd magad meglepni. Hagyd, hogy kinyíljon a szemed.

2ea7f912ced7070e57e21bcdc06f3881

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s