Tükörtartó · Under my skin

Ültess virágot a szívembe

A kapcsolatok olyanok, mint a virágok. Amikor megismersz valakit, akkor elvetitek a közös virágotok magját. Ha innentől kezdve folyamatosan érdeklődtök egymás iránt, ha ápoljátok a kapcsolatot, akkor az, amit elültettetek szép lassan növekszik, fejlődik – megkapja az ehhez szükséges vizet. Talán addig nem is fogod fel, hogy milyen gyönyörű dolog van készülőben, amíg meg nem látod az első színes bimbókat a száron. Végül nagyságát, gyönyörűségét, vagy egyáltalán a létezését, valósságát csak akkor fogod fel, mikor már virágba borult. És akkor látod visszatekintve az egész folyamatot – hogy milyen csodálatos is az, hogy egy apró, szinte alig látható magból egy ilyen pompás színekben tündöklő, a lágy nyári szellőben szirmait büszkén rebegtető csoda lett. Már egy napot sem hagynál ki, hogy megöntözd – ugyanakkor tudod, hogy oda kell figyelned arra, hogy mértékkel tedd ezt is.

Amikor szerelmes vagy, az olyan, mint a virágzás. Csak akkor tudod, hogy valóban az vagy, amikor már kivirágzott a virág, amit közösen ültettetek. Tudatosan, vagy talán úgy, hogy fel sem fogtátok. Csak akkor tudod meghatározni a növekedés bizonyos pontjait, amikor már megkérdőjelezhetetlenül virágba borult a köztetek lévő kapocs. Akkor látod, hogy hogyan növekedett, fejlődött az egész lassan azzá, ami.

Sokszor a kapcsolatok kezdete nem egy konkrét dátumhoz, naphoz köthető. Szerintem sokszor ez egy rövidebbtől hosszabb időt magába foglaló intervallum – mint mikor elültetsz valamit, amiből akkor még semmit sem látsz, talán még egy jó ideig utána sem, csak mikor már kibújt a föld alól és megkövetelte, hogy lássák. Amikor meghozta a gyümölcsét. Azt, ami látható. Azt, ami csupán jelenlétével is táplálja a lelkedet.

large.gif
(forrás: Weheartit)
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s