Books

Virgin, avagy francba az ötven árnyalattal

Piszkosul őszinte, elképesztően humoros, és nem tudod letenni – ez Radhika Sanghani debütáló regénye, a Virgin. Ahogy azt a cím is elárulja, a könyv a szexről szól – vagy éppen annak hiányáról.. A Virgin egy rendkívül reális, szórakoztató portré a felnőtté válásról, kapcsolatokról, szexről és az összes ezzel járó bénázásról. 

http://moly.hu/konyvek/radhika-sanghani-v-rg-n

Lenyűgözött őszinteségével és humorával ez a regény, azt hiszem, a legszórakoztatóbb könyv, amit valaha olvastam. Már az első néhány oldal után megnevettetett és nem tudtam letenni, így remek társaságot nyújtva a Balaton napsütötte partjain. Ez a könyv a példa, hogy egy tipikus csajos regény (ami nem igazán a kedvenc műfajom) is lehet nagyszerűen megírva. 

41s0wjBMHUL._SX331_BO1,204,203,200_ o-RADHIKA-SANGHANI-VIRGIN-570 stiahnuť

Amennyire kényes vagy éppen tabu témákat feszeget a könyv, annál szerethetőbb és szinte néha már annyira fájóan valódi, életszagú, hogy nem nehéz azonosulni vele vagy átérezni Ellie kínjait, gondjait. Éppen ezekben a tabu nélküli leírásokban rejlik lebilincselő atmoszférájának kulcsa. Nem újdonság ugyan, hogy a 21. század női irodalmában a szexről szóló, illetve azzal foglalkozó regények virágkorukat élik és nem számít megbotránkoztatónak a legrészletesebb pornófilmbe illő tartalom sem, gondolok itt többek között E. L. James szado-mazo kultuszára. Más viszonyítási alapom nem nagyon van, ugyanis James orgia-trilógiáján kívül nem sok könyvet olvastam, melyben központi téma a szex és bár baromság összehasonlítani a kettőt, ugyanis az egyik fikció, egy nappali álom, míg a másik átkozottul reális, igaz. De mégis úgy gondolom, a trilógia minden árnyalatával együtt elbújhat a Virgin mellett, mert míg előbbi egy eltorzult képet ad a fiatal lányoknak a szexualitásról, utóbbi akár útmutató is lehetne minden fiatal feminin személynek. Komolyan, a rendkívül felszínes felvilágosító előadások helyett minden tinédzser lány kezébe egy példányt a könyvből, kérem! Ámen!

Radhika-Sanghani-telegraph-e1413233003337

Egyszeri olvasmány, mélyreszántó gondolatok nélkül, de könnyű, szórakoztató olvasmánynak zseniális – tehát ha nem akarsz agyalni, csak kikapcsolni, tökéletes választás. Életed legjobb írott szexuális élménye és egy nagy adag röhögőgörcs garantált!

Advertisements

One thought on “Virgin, avagy francba az ötven árnyalattal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s